Thai-wok med kokos og kylling

DSC_0068

Hei! Nå har jeg nettopp kommet hjem fra trening, fått lille gull i seng, spist en super-digg kyllingsalat og litt suppe og nyter nå en kopp med kaffe. Solen skinner og så langt har dette vært en fin dag! Lille har blitt litt forkjølet og er ikke helt i form, noe som nesten er litt «koselig» siden han blir så kosete og mammadalt. Til vanlig har han så mye maur i rumpa at det å sitte stille på fanget er uaktuelt men da han er litt pjusk i formen så blir det plutselig veldig viktig for han. Men misforstå meg rett altså, ønsker selvfølgelig ikke at han er syk stakar <3

I dag tenkte jeg å komme med en super digg, rask og sunn middagsrett til dere! Få ingredienser og ikke mye hokus-pokus. Det er en av de tingene jeg setter så pris på med for eksempel asiatisk matlaging, at de er raske, får frem gode smaker og er fulle av næring.

DSC_0064
Du trenger:
1 boks fullfett kokosmelk
kyllingfilet eller annet kjøtt
1/2 av en halv sellerirot, kuttet til strimler
1/2 brokkolihode i små buketter
1-2 gulerøtter, kuttet i strimler
en tommellengde med ingefær
4 fedd hvitløk
1 løk
1/2 avokado i litt tykkere strimler
litt olje / kokosolje til steking
grønn curry-paste
sitrongress
litt karri

DSC_0070

Ha kjøttet i en bolle og ta halvparten av hvitløk + ingefær mengden, hakk i små biter, ta to-tre tskj curry paste og mariner kjøttet. Kutt grønnsakene, ha i litt kokosolje i en panne og ha alt sammen i panna. La varmen stå på medium-høy varme men pass på at det ikke blir brent. Da du har fått blanket grønnsakene godt så heller du over 1/2 glass vann. Ta på lokk sånn at grønnsakene får dampet seg litt og blitt møre. Ta enden av kniven og slå sitrongresset litt sånn at du frigjør aroma for så å hakke de opp i en cm store biter. Ha det i panna sammen med 3 tskj curry paste + 1 liten tskj karripulver. Ta en annen panne som du bruner kjøttet i og bland sammen med grønnsakene. Hell over kokosmelken og la det putre til kjøttet har blitt gjennomstekt og grønnsakene er i den konsistensen du ønsker, jeg liker mine litt crunchy men for lillegutt så lar jeg de stå litt lenger til de har blitt myke og møre. Skjær opp mango og tilsett rett før servering. Server dette gjerne sammen med en frisk, asiatisk salat! Håper det smaker :)

DSC_0069

Fanny //

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *