sukkerfri raw hasselnøtt-is med karamell

Ok, jeg skal bare innrømme det at det å være småbarnsmor, kafé-eier og nyoppstartet blogger ikke er bare bare. Dette innlegget skrev jeg tidlig søndag og var klar for å publisere det bare jeg hadde fått redigert og lagt til bildene. Rett før jeg var ferdig våknet lille J og det var bare hyl og skrik fra ende til annen! Kan ikke akkurat la han ligge å skrike for å få blogget ferdig sånn at da måtte jeg jo bare avbryte det prosjektet. Da kvelden kom og han hadde lagt jeg så kunne jeg jo ha publisert det men da tenkte jeg at det sikkert ble for sent og at ingen da ville komme til å lese det. Samma historien i går og nå sitter jeg, etter mye om og men, holdt på i en time for å få lille til å sove, sånn at nå dere, nå skal dere endelig få oppskriften på denne herligheten 😉

Forberedelser:
-Finn frem en food prosessor, event en blender eller en stavmikser funker også, blir litt mer jobb bare.
-jeg brukte en brødform i silikon, disse blir perfekte i str. Ha du ikke dette kan du bruke en isboks, en liten springform (da må du doble oppskriften på bunnen) eller noe lignende.

Du trenger:
Bunn:
-3 dadler
-1-2 ss agave eller fibersirup (eller lignende, honning f.eks bare vær obs på honningsmaken)
-1 tsj sukrin (kan sløyfes)
-ca 5 ss lettkokte havregryn
-3-4tsj kakao, etter smak
-3 ss mandelmel / mandler / andre nøtter du har liggende (valnøtter funker perfekt)
-en god klype salt
-1 tsj vaniljepulver / vaniljesukker
-1 ss kokosolje
Blend alt sammen i ca 2-3 minutter til det blir en litt klissete men smulete masse. Trykk det ned i den bakepapirkledde formen og sett den i fryseren.

DSC_0091 DSC_0094

is-masse:
-1 boks fullfett kokosmelk, kun den stive delen av melken (jeg brukte rema 1000 sin kokosmelk, denne inneholder over 80% kokosmelk og lite vann)
-3-4 never frosne bananbiter (liker du ikke banan kan du i stedet bruke kun kokosmelk, øk da mengden til ca 3 bokser, dette er også kjempe godt)
-1/2 avokado
-6 dråper stevia sjokolade eller annen søtning
-6 tsj kakaopulver, etter smak
-4 ss proteinpulver (kan sløyfes)
-en liten klype salt
-3-4 never hasselnøtter, etter smak
Bland ingrediensene godt sammen helt til det har blitt en klumpefri og glatt masse. Smak og se om den mangler noe søtt / kakao eller lignende. Hell i formen og sett kaldt i ett par-tre timer.

DSC_0095

DSC_0101

Karamell:
-ca 100g fibersirup
-100g agave nektar
-en klype salt
-noen oppkuttede hasselnøtter
La det småkoke en liten stund til den har blitt redusert til halve mengden og fått en gyllen farge. Ha over da du tar isen ut av fryseren før servering.

DSC_0119
DSC_0118

DSC_0129

 

DSC_0117DSC_0118

DSC_0115

Dette ble godt! Håper det smaker 🙂

Fanny //

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *