Nugattifylte questbarkuler!

dsc_0353

Hei! Nå er jeg i full gang med forberedelser til jul altså, eller det vil si, det meste foruten om julegaver. De får nok vente til lille julaften, som vanlig. Planlegger hvert år å være tidlig ute med julegaveinnkjøp men det slår liksom feil hvert år, noen som kjenner seg igjen? 😉
Men disse julete og glorete sukkerfrie, proteinrike godsakene, de er i allefall klare! Og noe annet som er klart er at disse skal være med på godisbordet i jula!

Det første du må starte med er å lage nugattien. Og jeg råder deg, lag mye da du først lager! Du vill ikke angre, for dette er digg. Vi fikk alltid lompe med nugatti da vi var hos min bestemor og bestefar som små og dette tar meg rett tilbake til barndommen!

Til denne oppskriften trenger du:
-hjemmelaget questbar
-hjemmelaget nugatti
-grovhakkede, ristede hasselnøtter til pynt

Nugatti
Du trenger:
-Hasselnøtter (lag gjerne stor porsjon da du først lager) – brunes i stekovn på 200g i ca 5 min til de er gyllent brune og begynner å lukte skikkelig hasselnøtter.
-søtning etter ønske og smak, her smaker du deg bare frem til hvor søtt du vil ha det, jeg brukte vell ca 5-6 ss sukrinmelis til 250g hasselnøtter
-salt, i god klype
-kakaopulver, gjerne rått, ca 2-4 ss, etter smak selvfølgelig
-event også (sukkerfri) sjokolade, blir den litt mildere på smak
-kokosflak om du ønsker, dette gjør også at den skarpe hasselnøttsmaken mildnes noe. Brukte ca to never kokosflak, her kan du nok også bruke kokosolje, hadde jeg gjort om jeg hadde hatt.
dsc_0317 dsc_0320
Slik gjør du:
Rist hasselnøttene i ovnen til de har blitt gylne og lukter deilig av hasselnøtter. Ta de så ut og la de avkjøle seg noe før du har dem i en foodprosessor og mixer dem til det har blitt en glatt og flytende masse, dette tar noen minutter. Det vil først bli til pulver, så litt seigt før fettet slipper og det blir flytende. Ikke ha i de andre ingrediensene før denne prosessen er ferdig, da kan det fort skille seg.
Da det har blitt flytende har du resten av ingrediensene listet over, etter ønske og smak. Voila, hjemmelaget, sunn og super digg nugatti! Kan brukes på skiva (sunt og digg pålegg til kidza f.eks., masse sunne fettsyrer og proteiner som de trenger da de vokser og gror så mye som de gjør), som fyll i kaker, boller og barer, sammen med cottagecheesen, som topping på en sjokoladesmoothie… listen er uendelig 😉
Oppbevares enten i romtemperatur, da er den flytende, eller i kjøleskap, da blir den fast. Holder seg lenge!

For å lage kulene under, sett nugattien i kjøleskapet til den stivner og smaken får satt seg og lag i mellomtiden:
Questbarer:
-50g fibersirup
-1-2 scoop erteprotein med karamellsmak, eller annet proteinpulver etter ønske
-1 neve (glutenfrie) havregryn
-1 ss nugatti
-1 klype salt
-mer søtt etter ønske
-ca 2 ss kakao
Kok opp fibersirupen, da det bobler ta den av plata og tilsett først proteinpulveret, rør godt, og ha i havregrynen og de andre ingediensene.
La det avkjøle seg litt, men ikke så mye til at det stivner. Trykk så biter av questbaren ut i håndflaten til en liten «pannekake» før du tar i en skje / ball med nugatti og bretter questbaren rundt. Tenk at du lager en calzone der du har fyllet i midten, tar deigen over og bretter i kantene. Skjær så den overflødige kanten av og trill den i hånda til du har en ferdig kule. Rull den med en gang i hakkede hasselnøtter sånn at de får klistret seg til kulen. Jeg ventet med dette sånn at kulene allerede hadde fått en hard overflate og nøttene ville derfor ikke klistre seg til kulen, så ha nøttene klare og rull dem med en gang! :)

Jeg lagde en del «original» og hadde i litt kaffe (kvernet kaffebønner) i en liten del av nugattien, klarer jo ikke lage noe med sjokolade uten å snike inn litt kaffe, sånn at noen ble med kaffesmak.
dsc_0353 dsc_0362 dsc_0373k
En liten hånd snek seg med på bildet gitt 😉 Veldig gøy å stå å lage mat og ting med lille J nå, han vil så gjerne hjelpe til! Og det får han selvfølgelig lov til. Da står han så fint på en stol ved siden av meg og har i ingredienser, rører litt, får sin egne kniv (en barne/babykniv selvfølgelig, til de som lurer, altså en sånn ikke skarp en) og er så stolt av å få være med han også <3

Tips: Vil du lage en mer ferrero rocher inspirert versjon (som jeg egentlig skulle) så ha litt nugatti utenpå kulen, rull deretter i smeltet sjokolade og rull / dryss deretter på hakkede nøtter. Jeg gikk tom for både nugatti og sjokolade så det slapp jeg å gjøre denne gangen 😉 But next time!

Håper disse digge, sukkerfrie, sunne, yves rocher-wannabe kulene gjør at helgen din blir komplett <3

Fanny //

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *