Å sette ting i perspektiv

image

Nå titter jeg egentlig bare innom for å si hei! Er så dårlig på å blogge om dagen, noe jeg syntes er veldig kjipt. Elsker å skrive, legge ut oppskrifter og være kreativ men det er så mye jobb i cafeen at den tar all min tid og energi. Og den lille energien jeg har da dagen er omme prioriterer jeg til lille J. Som dessuten bare vokser og blir større, søtere og mer rampete for hver dag – akkurat sånn det skal være <3

jeg er litt sånn at hodet mitt fort kan bli ett eneste stort kaos. Jeg stresser og over analyserer og kan fort lage storm i ett vannglass. Og det som skjer da er at jeg ender opp med å gjøre ingenting. Orker ikke, vet ikke hvor jeg skal begynne, klarer ikke se noen løsning, har ikke energi – ja, lager krig ut av noe som kanskje kunne vært løst på en enkel og grei måte.

det jeg lærer hver gang dette skjer er at man må starte i det små. Dette gjelder alt, både om der gjelder den forsinkede moms innrapporteringen og bilagene som manglet på 3 termin eller om det er trening og kostholdet.

vi stresser så mye som det er fra før. Samfunnet setter så store krav til oss og vi vet ikke lenger hva det vil si å faktisk leve. Eller hvordan det er å bare være.

IMG_0096

Når sist var det du ikke stressa over jobb? Eller gledet deg over noe? Eller tenkte at «dette var jeg virkelig glad for at jeg gjorde, dette er noe jeg vil huske for resten av livet». Når sist så du på ett blad å tenkte hvor fantastisk naturen er, hvor merkelig og utrolig alt sammen er bygd opp, hvordan årene på bladet sprer seg ut og forgrener seg.. når sist la du merke til ting? Løftet opp hodet litt, trakk pusten dypt å tenkte over hvor snodig og vakkert alt rundt deg er?

Jeg ser på barn å ser hvordan de studerer verden. Hvordan sønnen min stryker de små hendene over ansiktet mitt, forsiktig drar i øyenvippene mine, setter fingeren sin på nesa mi å sier «nese!». Hvordan de studerer alt ned til hver minste lille detalj. Hvordan de syntes alt er så flott.

IMG_0040

Vi burde bli mer sånn! Legge merke til de fine tingene livet og verden har å by på. Tørre å følge drømmene våre. Noen ganger å bare gjøre ting uten å tenke for mye over hva, hvis, om…

å leve er ikke å jobbe. Å leve er ikke å hver dag sitte i kø i bilen, stå sammenklemt på trikken eller å sitte på kontoret i 8 timer. Å leve er de øyeblikkene du vil huske og som du vil se tilbake til da du ligger på dødsleiet. En undersøkelser gjort av eldre på dødsleiet viste at de øyeblikkene de angret på var ikke av ting de hadde gjort men de tingene de aldri gjorde. Drømmene de aldri fulgte. Risikoene de aldri tok. Familien de aldri brukte mer tid på.

Har du en drøm, noe du virkelig har lyst til å gjøre – så gjør det! Hva er det værste som kan skje?

For min del så vet jeg at hvis jeg aldri hadde fulgt drømmen om å åpne cafe så hadde jeg alltid tenkt på hvordan det ville vært, hvor hyggelig og gøy det hadde vært og ikke minst hvor mye jeg hadde angret på at jeg aldri gjorde det. Aldri trosset alle odds, aldri tatt sjansen, risikoen.

Eneste erfaringen jeg har med cafe er at jeg har jobbet i noen. Og at jeg kan kaffe og mat. Men driften av cafe? Det å være daglig leder og ha ansatte, lover og regler? Null peiling. Kastet meg ut i det og var en fisk på land en god stund, men som min mamma alltid sier; man lærer så lenge man lever. Og jeg har vell lært mer det siste året, både med tanke på jobb og arbeid men også med tanke på meg selv som person, enn det jeg har gjort hele livet. Og det har ikke vært lett, I can tell you That much, og ingen vet heller hva fremtiden bringer. Kanskje går vi konkurs? Kanskje går alt til hælv***?men om det var verdt det, Oh yes. Absolutt! Jeg gjør noe jeg virkelig elsker, jeg gleder meg til å dra på jobb, det er ingen som står å sier hva jeg skal gjøre og jeg styrer min egen dag. Og det er digg! Også mye har jobb og slit men så gøy og givende.

IMG_0076

hva vil jeg frem til? Jeg vil frem til at vi må våkne, sette ting i perspektiv, ikke bry oss så mye om hva andre forventer at vi skal gjøre, hvordan vi skal se ut og hvordan livene våre skal være. Velg å følge dine drømmer, velg å prøve, tørre, satse. Gjør det du virkelig drømmer om å gjøre, ikke hva du tror andre forventer av deg! Om det er å bli frisør, Leve som hippie på Costa Rica eller om det er å gå over Grønland (eller hvor det nå er disse gærningene går på tvers over). Ja, det kan gå til adundas, men vet du, det kan også hende at det blir skikkelig bra <3

 

// Fanny

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *