Hvordan gjøre en mislykket kake til den mest vellykkede

Hei! Jeg har helt siden jeg smakte på Tiramisu for første gang hatt det i hodet mitt at jeg bare må lage denne i en litt sunnere variant, ASAP. Altså, i min verden finnes det faktisk ikke en bedre kombinasjon enn en god, fyldig kopp kaffe sammen med den sødmefulle, mørke og lett bitre sjokoladen. Så det at jeg ikke har smakt på tiramisu, eller prøvd å lage det selv før, er for meg ett stort og mystisk under.
Men siden min tante var så snill å lage denne til oss på bursdagen til J så har jeg nesten ikke tenkt på annet.
Fyldig, rik krem. Hint av kaffe og en ettersleng av sjokolade. Det kan faktisk ikke bli stort bedre enn det altså!

Så denne kaken er sukkerfri men ikke kalorifri vel og merke. Men med en så god kake så er de kaloriene vell verdt det, sier nå jeg.
Så for å forklare litt rundt overskriften. Jeg lagde denne først som en kake i går. Den ble for all del god men bunnen ble for tykk og for kompakt og jeg savnet den rikelige dynken med kaffe. Jeg hater å kaste mat, er av den typen som tenker på alle de stakkarene som ikke har mat her i verden og som ville ha solgt mora si for å få spise opp søpla mi, satt på spissen selvsagt. Så jeg prøver å ille kaste maten så lenge den ikke har begynt å gro andre kolonier av organisk materiale på seg. Så om jeg lager noe som ikke blir helt vellykket, men som allikavell har ett stort potensiale til å bli en skikkelig suksess, så prøver jeg alltid å tenke ut hva jeg kan gjøre med det jeg allerede har laget for å gjøre den perfekt. Og det ble vellykket i dag altså!

bunn:
2 kopper mel (havre og spelt)
1 god tsj vaniljefrø (tørket eller 2 hele vaniljestenger)
1 kopp surmelk + 1 kopp rømme
1 tjs natron
1 kopp sukrin
1/3 kopp smør
liten klype salt
smelt smøret, bland alt det bløte før du tilsetter det tørre. Mix og sett i rund springform, eller den formen du har, i ovnen på 180g i 50 min.
Da kaken er tatt ut og blitt kald så skjærer du den i tynne, avlange firkanter og dynker dem veldig godt i kald kaffe. Jeg helte kaffe over kaken på en tallerken og lot de bare suge til seg væsken.

DSC_0396
Krem:
1 dl kremfløte
1/3-1/2 pakke maskarponeost
1-2 ss sukrin gold
en god slump kald kaffe (jeg bruker ganske mye, typ 1/2 kopp sterk kaffe / espresso)
1 tsj kakaopulver
ca 2-3 remser mørk, (sukkerfri) sjokolade
DSC_0419
Pisk kremfløten stiv med sukrinen. Ha maskarpone i en egen bolle og tilsett resten av ingrediensene. Riv i halvparten av sjokoladen og hakk i resten. Bland godt og smak til. Tilsett mer sukrin / kaffe / kakaopulver / sjokolade etter smak.

DSC_0421

Legg kakebunn og krem lagvis, altså ett lag kakebunn og ett lag krem, og topp det hele med masse revet mørk sjokolade. Sett kald en times tid og nytes til det fulle med en god kopp kaffe ved siden av.
Håper det smaker!

ps: beklager de kjipe bildene men min samboer har fremdeles ikke helt skjønt greia med blogging og bilder. Så problemet er da at det alltid blir fortært før daggry kommer og da blir alltid bildene deretter. Men jeg får nok tenkt ut en smart måte å løse dette problemet på etter som jeg blir en mer rutinert blogger og ting blir litt roligere (og lysere frem mot sommeren) i heimen 🙂

Fanny

One thought on “Hvordan gjøre en mislykket kake til den mest vellykkede

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *