nougat chocolate dome

dsc_0376

Fikk en akutt dessertbestilling fra en venninne på torsdag som skulle være klar til ett julebord på fredag. Sukkerfri, glutenfri og melkefri, kunne jeg lage det? Så klart! Da det er sånne type desserter som blir bestilt er det letteste å gå litt i raw-food verdenen å tenke igjennom alt det digge du kan få der. Jeg er uansett en liten avhenger av at det sunne søte skal smake syndig og «ekte» sånn at mørk sjokolade, kaffe, karamell – der er det jeg som regel havner da. Litt tungt og mektig, det digger jeg! Så da ble det til at jeg lagde en sjokoladetrekt halvkule med smak av kaffe, karamell, nougat og litt jul.
Denne krever noen prosesser men det er verdt det! Imponerer de fleste med sitt utseende og smak og er en slager som dessert nå i julen.

dsc_0389

dsc_0394e

Denne oppskriften holder til 4 porsjoner.
dsc_0379
Du trenger av utstyr:
-food prosessor
-halvkuleformer i silikon

Først må du lage nougat / sukkerfri nugatti som du finner i mitt forrige blogginnlegg. Lag den gjerne litt tykk så den ikke blir så rennende. Den tykner da den står kaldt så lag den gjerne dagen før å ha den i kjøla over natta.

Sukkerfri sjokolade med kaffesmak:
– ca 2 ss nøytral kokosolje eller kakaosmør, varmes opp på svak varme, du skal kunne kjenne på oljen med fingeren uten å brenne deg.
-kakaopulver, helst raw og økologisk men bruk det du har (vanlig bakekakao lager ikke så god sjokoladesmak men duger, kamufleres av kaffesmaken)-
-1/2 tsj kaffepulver eller sukkerfri jokolade med kaffesmak som jeg brukte, den selger vi i kafeen vår nå, smeltes sammen med kokosoljen
-en klype salt-vaniljepulver om du har, kan fint sløyfes (kjøpes på bl.a. helsekostbutikker, ekte vanilje, eller bruk frøene av en 1/3 vaniljestang ca)
-søtning, jeg brukte sukrin melis og litt vanlig sukrin. smakes til.
Hell sjokoladen i silikonformen og dekk hele halve kulen. Sett den i fryseren i ca 3 minutter før du har i ett nytt lag igjen, sett så kaldt igjen.

Daddel karamell:
-to never stenløse medjool dadler (du tar bare ut stenene selv ellers så selger vi også økologiske og stenfrie dadler i kafeen)
-2 tsj kokosolje
-en til to klyper salt
-fibersirup gold
Blendes til en passe løs masse i en food prosessor. Ha i mer salt og fibersirup etter smak.

proteinkuler med pepperkakesmak:
-en håndfull dadler
-nellik og kanel, ca 2 tsj av hver
-klype salt
-1 ss sukrin
-2 ss proteinpulver
-fibersirup, ca 2 ss
Alt blendes i en food prosessor og rulles deretter til kuler
dsc_0383l dsc_0382
Slik gjør du:
Ettter å ha kledd formene med sjokolade og latt den stivne smører du en halv cm tykt lag med karamell i formene. Ha deretter i en kule med pepperkake proteinkulene og fyll nougat rundt kulen. La den stå i kjøleskapet noen timer til den har fått satt seg og server den sammen med friske bringebær og blåbær (trenger friskhet og syrlighet) og noen brente sukkerfrie mandler (grovhakkede mandler som du bruner før du har over fibersirup og en klatt smør eller kokosolje og en klype salt).
Passer også perfekt med en klatt vaniljeis til! :)
dsc_0375 dsc_0397
Nyt! <3

Fanny //

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *